Webdesign

Klanten, prospects, medewerkers en sollicitanten hebben een ding gemeen. Ze komen als het goed is gebouwd, allemaal op je site. Hun doelen mogen dan wel verschillen, maar een ding is zeker: de indruk die je achter laat is bepalend voor het gevolg. Wij geloven dat als je de bezoeker weet te raken, hij vroeg of laat zal terugkeren. De eerste indruk kan je maar een keer achterlaten. Dan kan je het maar beter goed doen.

UX design UI design
Web design

Een site die je merkstrategie perfect vertaald

Hoe vertaal je de kernwaarden en strategie door naar het design van je website? Bij Mediabirds doen we uitgebreid onderzoek en analyseren we waar (online) kansen liggen voor de organisatie. We nemen meerdere interviews af en vullen verschillende modellen in om te zorgen dat het uiteindelijke webdesign goed aansluit bij de organisatie. Bovendien is dit onderdeel van je digitale strategie. Over je webdesign moet gewoon goed nagedacht zijn, vinden wij. 

webdesign proces
webdesign user interface

Wat maakt een goede website?

Mooie lijnen, kleuren en teksten. Elementen van een goed webdesign maken niet per se een goede website. Een goed webdesign gaat verder dan alleen het uiterlijk. De gebruiksvriendelijkheid speelt hierbij een belangrijke rol. Als een website niet gebruiksvriendelijk is en je bezoeker lang moet zoeken voordat hij vindt waar hij naar op zoek is, dan kan het design nog zo mooi zijn, maar is het geen goed design. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de uitstraling en functionaliteit van het design. 

Hoe we te werk gaan

Bij Mediabirds verdiepen onze UX-specialisten zich in het bedrijf, in het probleem en in de klant. We definiëren het project, doen onderzoek en maken meerdere analyses. Op basis hiervan maken onze UX-specialisten een User Experience Design. Dit wordt opgevolgd door een User Interface Design. We doen aan de hand van A/B tests en analyses continu onderzoek wat werkt en wat niet. Zo weten we zeker dat je bezoekers makkelijk kunnen vinden waar zij naar opzoek zijn. 

sprintbord medewerker

Benieuwd naar de mogelijkheden?