Project

Een one-stop-shop voor Residence op Ibiza

Hét platform op Ibiza

Of je nu opzoek bent naar de mooiste huizen, de beste stranden of de lekkerste restaurants op Ibiza, Residence Ibiza is hèt platform tijdens je verblijf op Ibiza. Deze startup is hard op weg om voorop te lopen in de concurrerende markt op Ibiza.


De opdracht

Er was een naam en een doel. De uitdaging was om de volledige branding ijzersterk neer te zetten. De complete branding werd ontwikkeld, waarna we deze hebben doorvertaald naar een unieke webapplicatie. Huizen, boten, restaurants en hotels moesten allemaal geboekt kunnen worden.

Start

Na een intensief traject hebben we de merkstrategie bepaald en hebben we samen met Residence Ibiza een meerjarenplan gemaakt. Vervolgens hebben we de positionering vastgesteld, uiteraard onderbouwd door uitgebreid marktonderzoek en vele analyses.

Branding

Van héél uitgebreid naar simpel en herkenbaar

Residence Ibiza is een platform dat het complete aanbod van Ibiza samenbrengt. Dit bracht veel mogelijkheden met de huisstijl, maar tegelijkertijd veel valkuilen. Het was de uitdaging om het simpel en eentonig te houden. Dit is gedaan door onder andere terug te komen tot twee typografieën, drie kleuren en een erg abstracte vormentaal, waarin alles terugkomt.

Zwart

HEX: #1c1c1c

RGB: 28, 28, 28

CMYK: 0, 0, 0, 89

Grijs

HEX: #6d6d6d

RGB: 109, 109, 109

CMYK: 0, 0, 0, 57

Wit

HEX: #fcfcfc

RGB: 110, 110, 110

CMYK: 0, 0, 0, 57

Heading

Playfair Display Bold

Body tekst

Lato Regular

Concepten

Concepten die een idee omzetten tot visuele voorbeelden.

Platform realisatie

Nadat de branding definitief werd, zijn we begonnen aan de ontwikkeling van het platform. Het merkboek is nauwkeurig overgenomen tijdens de designfase, vanuit daar zijn we gaan bouwen met de allebeste technieken.

De frontend is ontwikkeld met het Javascript framework Next.js. Deze oplossing zorgt voor optimale snelheid en SEO door haar server-side rendering en SPA (Single Page Application).

Gemiddeld 98+ scores op basis van Google Lighthouse.

We laten de voorkant communiceren met het Strapi CMS, wat zorgt voor schaalbaarheid voor de lange termijn. Het CMS kan communiceren met het huidige platform, maar zal in de toekomst ook kunnen communiceren met de app.

Het CMS zorgt ervoor dat alle content in de website beheerbaar is. Alle data op het platform komt vanuit dit CMS met een API koppeling.

Resultaat

We bouwden een toonaangevend merk als platform, klaar om Ibiza over te nemen en door te groeien tot marktleider. Het platform trekt sinds de recente lancering meerdere partners aan en groeit hard.

Capital 8 Volgende project

Capital 8