Platformen

Grenzen verleggen en
bouwen aan de toekomst

Ontdek hoe wij de grenzen van digitale platformontwikkeling verleggen door de krachtige technieken Next.js en WordPress. Ervaar onze innovatieve aanpak.

Mediabirds-development

In het kort

De basis van een goed platform

Front-end

Bij Mediabirds kiezen we bewust voor Next.js voor de front-end van de platformen die wij ontwikkelen.

Back-end

In de ontwikkeling van de back-end van onze platformen integreren we vaak Strapi CMS.

Beveiliging

Bij Mediabirds is de beveiliging van de platformen die we ontwikkelen van het grootste belang.

Schaalbaarheid

In een snel veranderende wereld moeten platformen in staat zijn om mee te groeien met de veranderende behoeften en verwachtingen van gebruikers.

Front-end

Front-end ontwikkeling met Next.js

Bij Mediabirds kiezen we bewust voor Next.js voor de front-end van de platformen die wij ontwikkelen. Next.js, een geavanceerd React framework, biedt een perfecte combinatie van flexibiliteit en performance. Deze technologie stelt ons in staat om efficiënt interactieve, dynamische gebruikersinterfaces te creëren. Met de Server-Side Rendering (SSR) mogelijkheden garandeert Next.js een snellere laadtijd, wat cruciaal is voor de gebruikerservaring en zoekmachineoptimalisatie (SEO). Bovendien hechten we als creative digital agency veel waarde aan de schaalbaarheid van de projecten die we ontwikkelen. 

Yoepie Mockup

Back-end

De ontwikkeling van de back-end

In de ontwikkeling van de back-end van onze platformen integreren we vaak Strapi CMS. Dit is een krachtig headless content management systeem (CMS). Strapi is vrijwel altijd een uitstekende keuze vanwege zijn flexibiliteit en beheerbaarheid. Dit betekent dat we vrijheid en creativiteit in de ontwikkeling van de front-end hebben, terwijl we een robuuste en schaalbare oplossing voor contentbeheer op de achtergrond hebben. Strapi’s API-gestuurde benadering maakt het ook eenvoudig om meerdere platforms of apparaten te ondersteunen vanuit één back-end, ideaal voor het creëren van omnichannel-ervaringen.

Beveiliging

Privacy en veiligheid

Bij Mediabirds is de beveiliging van de platformen die we ontwikkelen van het grootste belang. In een tijdperk waarin cyberaanvallen steeds geavanceerder worden en gegevenslekken grote gevolgen kunnen hebben, zorgen wij ervoor dat elk aspect van onze platformen optimaal beveiligd is. We nemen beveiligingsmaatregelen zoals versleuteling, veilige authenticatieprotocollen, regelmatige beveiligingsaudits en het up-to-date houden van alle softwarecomponenten om kwetsbaarheden te voorkomen. We begrijpen dat de bescherming van gebruikersgegevens en bedrijfsinformatie niet alleen een technische noodzaak is, maar ook een vertrouwenskwestie. Daarom nemen we de privacy en veiligheid van de eindgebruikers uiterst serieus en volgen we strikte compliance richtlijnen. Onze aanpak in beveiliging betekent dat onze klanten verzekerd zijn van een betrouwbaar en veilig platform, waarbij risico’s tot een minimum worden beperkt en de integriteit van zowel gebruikersdata als bedrijfsgegevens gewaarborgd blijft.

Schaalbaarheid

Privacy en veiligheid

In een snel veranderende digitale wereld moeten platformen in staat zijn om mee te groeien met de veranderende behoeften en verwachtingen van gebruikers. Wij richten onze platformen daarom zo in dat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast en uitgebreid, zowel qua gebruikersaantallen als functionaliteiten. Dit houdt in dat we modulaire architecturen gebruiken, waarbij componenten en diensten kunnen worden toegevoegd zonder de volledige applicatie te beïnvloeden. Hierdoor kunnen we doorontwikkelen en nieuwe functionaliteiten implementeren zonder de prestaties of stabiliteit van het platform te beïnvloeden. Door middel van geavanceerde technieken zoals load balancing, auto-scaling en performance monitoring, zorgen we ervoor dat onze platformen onder alle omstandigheden optimale prestaties leveren.

Intranetten & portals Volgende expertise

Intranetten & portals