Creatief en digitaal bureau Adviesgesprek aanvragen

Webapplicaties

De bouw van krachtige en
moderne webapps

Ervaar de kracht van Next.js in het creëren van geavanceerde, gebruiksvriendelijke en razendsnelle applicaties.

Mediabirds-development

In het kort

De ontwikkeling van een webapplicatie

Next.js

Next.js is een geavanceerd React framework dat wij gebruiken voor de ontwikkeling van webapplicaties.

Strapi CMS

Strapi stelt ons in staat om snel en efficiënt robuuste back-ends te ontwikkelen.

Server-side rendering

Server-side rendering (SSR) binnen Next.js is een game-changer in de wereld van moderne webontwikkeling.

Single Page Application (SPA)

Single Page Applications (SPA’s) vormen een moderne benadering van development, waarbij de hele applicatie op één webpagina draait.

Next.js

Applicatieontwikkeling met Next.js

Next.js is een geavanceerd React framework dat een revolutie teweeg heeft gebracht in de ontwikkeling van moderne webapplicaties. Het staat bekend om zijn efficiënte server-side rendering (SSR) en static site generation (SSG). Hierdoor zijn webapplicaties niet alleen veel sneller en beter responsive, maar is het ook aanzienlijk beter voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dit is cruciaal in een tijdperk waarin gebruikerservaring en laadsnelheid van websites directe impact hebben op gebruikersbetrokkenheid en conversies. Next.js biedt ook een naadloze integratie met diverse back-end technologieën en API’s, waardoor het ontwikkelen van robuuste en schaalbare webapplicaties eenvoudiger wordt.

Met Mediabirds hebben we keuze gemaakt om Next.js als basis te kiezen voor (web)applicatieontwikkeling. De flexibiliteit en schaalbaarheid van het framework maken het mogelijk om zowel eenvoudige als complexe webapplicaties te bouwen die perfect aansluiten op de specifieke behoeften van onze klanten. Of het nu gaat om e-commerce platforms, interactieve webportalen of bedrijfsapplicaties.

residence-ibiza-mockup

27rides-mockup

Strapi CMS

Het Strapi CMS als backend

Bij Mediabirds kiezen we vaak voor Strapi CMS voor onze webapplicaties vanwege de veelzijdigheid en controle die het biedt. Strapi stelt ons in staat om snel en efficiënt robuuste back-ends te ontwikkelen, die naadloos aansluiten op de unieke eisen van elk project. De gebruiksvriendelijke interface maakt het gemakkelijk voor contentbeheerders om content te creëren, beheren en delen, terwijl wij profiteren van de flexibele en uitbreidbare architectuur.

Server-side rendering

De voordelen van server-side rendering

Server-side rendering (SSR) binnen Next.js is een game-changer in de wereld van moderne webontwikkeling. SSR betekent dat de inhoud van een webpagina wordt gegenereerd op de server en vervolgens als volledig opgemaakte HTML naar de browser wordt gestuurd. Deze aanpak biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele client-side rendering, vooral op het gebied van prestaties en zoekmachineoptimalisatie (SEO). Met SSR worden webpagina’s sneller geladen omdat de content al is voorbereid en niet hoeft te worden gegenereerd in de browser van de gebruiker. Dit resulteert in een aanzienlijke verbetering van de laadtijden, wat cruciaal is voor gebruikerservaring en voor het vasthouden van bezoekers. Bovendien, omdat de pagina’s al volledig zijn opgemaakt bij aankomst, kunnen zoekmachines ze gemakkelijker crawlen en indexeren, wat leidt tot een betere SEO-prestatie.

Single Page Application (SPA)

De voordelen van SPA met Next.js

Single Page Applications (SPA’s) vormen een moderne benadering van development, waarbij de hele applicatie op één webpagina draait. Dit staat in contrast met traditionele multi-page websites, waarbij nieuwe pagina’s van de server worden geladen bij navigatie. Het grote voordeel van SPA’s is dat ze een supersnelle en interactieve gebruikerservaring bieden. Zodra de applicatie is geladen, worden alle interacties met de gebruiker afgehandeld door de browser, zonder dat de pagina opnieuw hoeft te laden. Dit resulteert in snellere overgangen, wat bijdraagt aan een meer app-achtige, vloeiende gebruikerservaring. Bovendien vermindert dit de belasting van de server, omdat alleen data en niet hele pagina’s opnieuw geladen worden. Dit kan de prestaties van de applicatie aanzienlijk verbeteren, vooral bij complexe of interactieve webapplicaties.

API koppelingen Volgende expertise

API koppelingen