Let's talk!
Scroll
Slide

Sitestructuur

De structuur en flow door de website heen

background raster

Om goed vindbaar te zijn in de zoekmachines is het van belang te dat de structuur van de website optimaal is. Ook voor de bezoekers van je website is een optimale structuur belangrijk. Je zal merken dat het bouncepercentage hiermee zal afnemen en je conversie zal toenemen. Ook de zoekmachines zullen dit opmerken.

Zoekwoordenonderzoek

Voordat we beginnen met het in kaart brengen van de sitestructuur wordt er een zoekwoordenonderzoek gedaan. Op basis van input uit de brand scan zullen we aan de slag gaan. In dit zoekwoordenonderzoek kijken we naar alle mogelijke zoektermen om de website hoger te laten scoren in de zoekmachines. We kijken per term naar het zoekvolume, het keyword difficulty percentage en de CPC. Op basis van al deze statistieken geven we een vrijblijvend advies waar wij op zouden inspelen. Op basis van deze uitkomsten gaan we aan de slag met de sitestructuur.

De sitestructuur

De sitestructuur is de basis van een optimale gebruikerservaring (UX). De uitdaging van een goede sitestructuur is dat de bezoeker in zo min mogelijk acties kan vinden waar hij of zij naar op zoek is. De zoekmachines zullen dit ook opmerken, waardoor je hoger zal ranken. Of je nou een nieuwe site wil laten maken of dat je een bestaande site wil laten optimaliseren: de sitestructuur biedt de basis.

Een sitestructuur (ook wel een sitemap genoemd), is een opzet waarin alle pagina’s van de website staan vermeld. Met lijntjes en lagen wordt duidelijk gemaakt hoe bezoekers en zoekmachines navigeren door de website heen. Ook is te zien hoe pagina’s onderling met elkaar gelinkt zijn. In dit schematische overzicht kan flexibel en overzichtelijk geschoven worden.

Je kan je voorstellen dat een ‘kleiner’ bedrijf met slechts een aantal diensten een kleinere sitemap heeft dan een grote webshop met duizenden producten. Een goede en doordachte sitestructuur biedt op het gebied van SEO veel mogelijkheden.

Kom jij ons team versterken?

Join the crew!

Als digitaal bureau werken we voor veel gave (internationale) opdrachtgevers. Het gaat zelfs zo goed dat we dringend op zoek zijn naar versterkingen van ons team. Kom jij ons team versterken? Of ken jij iemand die ons misschien wel wil komen versterken? Neem dan contact op. We gaan het gesprek graag met je aan.

Werken bij
Niels developer