Let's talk!
Scroll
Slide

De combinatie van Strapi en Next.js

Razendsnelle websites en -applicaties

background raster

Welk CMS moet je kiezen voor jouw nieuwe website? Drupal en WordPress zijn populaire keuzes, en grotere organisaties laten een eigen systeem ontwikkelen. Bij Mediabirds adviseren we vaak Strapi, omdat dit perfect samenwerkt met Next.js. En gaat dat technisch iets te snel voor je? We leggen je graag uit waarom het de ideale keuze is voor het mkb en grotere organisaties, speciaal voor professionele websites die op termijn willen groeien.

Het front-end framework Next.js wordt al omarmd door bijvoorbeeld Netflix, TikTok en Nike en is hard bezig om bedrijven in de breedte aan zich te binden. Voor ons is het vooral belangrijk dat het framework perfect samenwerkt met het Strapi CMS. Die combinatie garandeert namelijk een supersnelle website, perfecte zoekmachine optimalisatie én een geweldig design.

Wat is Strapi?

Strapi is een ‘headless’ CMS. Dat betekent dat het systeem los draait van de presentatie van de website. Het systeem beheert de content, terwijl de pagina’s en losse stukken content zorgen voor de online presentatie die de bezoeker ziet (het Next.js-framework presenteert die data).

Strapi is echter meer dan een CMS voor websites. We kunnen het net zo goed aansluiten op applicaties die we bouwen. Het systeem is API-first opgezet, dus maakt allerlei andere koppelingen mogelijk. Het systeem is daarmee geschikt voor websites, applicaties, apps en zelfs apparaten zoals displays in winkels.

Bovendien kunnen we in Strapi alle specifieke gewenste functionaliteiten ontwikkelen, en die naadloos integreren in het beheersysteem. We kunnen bijvoorbeeld zonder beperkingen plugins ontwikkelen, die Next.js vervolgens op de website toont. Het CMS biedt daarmee moderne en volwassen mogelijkheden, voor websites die willen groeien.

Strapi met Next.js

De combinatie van Strapi met Next.js garandeert een online omgeving die is opgebouwd uit losse bouwstenen, die naadloos integreren. We gebruiken Next.js voor de front-end van de website, terwijl Strapi net zo goed geschikt is als technische basis voor applicaties, apps en andere toepassingen.

Ondertussen werkt Strapi heel gebruiksvriendelijk, ook specifiek in combinatie met Next.js. Dat betekent dat we efficiënt kunnen ontwikkelen, voor mooiere websites die bovendien sneller klaar zijn. En als de website eenmaal live is, dan garandeert de gebruikte techniek een snelle laadtijd. Op die manier vormt de combinatie van beide een belangrijke stap vooruit, zowel voor het mkb en grote organisaties als voor ieder ander bedrijf dat een website wil laten ontwikkelen.

Supersnelle website met een geweldig design

Als webbureau in Amsterdam zijn we altijd op zoek naar de beste systemen en platformen om websites te ontwikkelen. De combinatie van het Strapi CMS met Next.js als front-end framework vormt zo’n winnende combinatie.

Wil je meer weten over jouw nieuwe website in Strapi? Of ben je benieuwd welke andere klanten daar al gebruik van maken? Stel ons je vragen, dan vertellen we je er graag meer over.