Creatief en digitaal bureau Adviesgesprek aanvragen

Project

Hét platform voor kinderfeestjes

Klant

Yoepie

Website

yoepie.nl
Yoepie Mockup

Kinderfeestjes regelen van A tot Z

Bij Yoepie kan het! Op het platform zitten ondertussen 800+ aanbieders en 3500+ kinderfeestjes, verspreid door heel Nederland. Daar bovenop is Yoepie ook een marketplace waar alle benodigdheden aangeboden worden om een kinderfeest compleet te maken. Van traktaties, tot springkussens, tot versiering.


De opdracht

Yoepie klopte bij ons aan met een naam en een doel: dé plek te worden waar vraag en aanbod samenkomt voor kinderfeestjes. Daarnaast moest het ook alle faciliteiten bieden die nodig zijn vòòr de leukste kinderfeestjes.

Start

Na meerdere sessies hebben we achterhaald wat de hogere doelen en diepere waarden zijn van Yoepie. Daarnaast is er uitgebreid marktonderzoek geweest en zijn de kansen bekeken. Na deze twee trajecten zijn we aan de slag gegaan met een uitgebreid branding concept.

Branding

Speels, maar toch professioneel

Yoepie is een platform wat draait om kinderen. Dit moest ook zo uitstralen in de branding. Toch is de doelgroep die we moeten aantrekken de organisatoren van deze kinderfeestjes. Het was dus belangrijk om naast de speelse uitstraling, ook een vertrouwde uitstraling te bieden. Dit is gedaan door abstracte maar toch vloeiende vormen aan te houden, gecombineerd met een uitnodigend kleurenpalet en een strakke, zelfverzekerde typografie.

Paars

HEX: #7676FF

RGB: 118, 118, 255

CMYK: 54, 54, 0, 0

Oranje

HEX: #FF9700

RGB: 255, 151, 0

CMYK: 0, 41, 100, 0

Geel

HEX: #FD8

RGB: 255, 221, 136

0, 13, 47, 0

Heading

Poppins Black

Body tekst

Poppins Regular

Concepten

Ideeën omzetten tot visuele concepten

Platform realisatie

Nadat de branding definitief werd, zijn we begonnen aan de ontwikkeling van het platform. Het merkboek is nauwkeurig overgenomen in het webdesign, vanuit daar zijn we gaan bouwen met de nieuwste technieken.

De frontend is neergezet met het javascript framework Next.js. Deze oplossing zorgt voor ultieme snelheid en de SPA (Single Page Application) beleving. Zonder dat SEO eronder leidt.

Gemiddeld 98+ Google Lighthouse scores door het platform heen, ook op mobiel

Feedback

Mediabirds heeft mijn platform voor kinderfeestjes, Yoepie, tot leven gebracht, van branding tot development. En wat is het een feestje om met Mediabirds samen te werken vanwege hun professionele aanpak, proactieve houding en bereidheid om altijd te helpen wanneer nodig. Ik kan me geen beter bureau voorstellen en ben verheugd om ze als partner aan mijn zijde te hebben.

Masja Brayer | Oprichtster en eigenaresse

Resultaat

We bouwden vanuit de grond een toonaangevend merk met een groot platform op, klaar om te groeien tot marktleider in de kinderfeestjesbranche. Het platform trekt sinds de recente lancering vele partners aan en groeit met de dag.

Residence Ibiza Volgende project

Residence Ibiza