Creatief en digitaal bureau Adviesgesprek aanvragen

Project

Reclame die juicht met het grote publiek

Klant

Stadmedia

Acquisitie voor diverse exposure mogelijkheden

Alle reclameborden die je ziet in de stadions van Nederland? Goede kans dat Stadmedia deze beheerd! Van de ledborden langs de kant tot de scoreborden aan het dak. Stadmedia is al jarenlang trouwe partner van de meeste Eredivisie clubs, reclame voor ècht groot publiek.


De opdracht

Er was behoefte aan de volgende stap in de online uitstraling van Stadmedia. Er was geen ècht gevoel in de uittingen en alles voelde te generiek. De taak was om een doordachte en pakkende rebranding neer te zetten en deze door te voeren in onder andere de website.

Start

We zijn met de mensen achter Stadmedia in gesprek gegaan om op een diepere laag te achterhalen waar het bedrijf voor staat. Met de juiste vragen en gesprekken konden we precies definiëren wie of wat Stadmedia nou precies is en wat de uitstraling is die daarbij past.

Branding

Merkherkenning door kleuren & vormentaal

Stadmedia moet knallen, het is een partner die in de stadions van Nederland jouw boodschap tot leven brengt. of het nu gaat om het aanmoedigen van je favoriete team, het delen van sponsorinhoud of het versterken van merkbekendheid.

De branding moest daarom ook de aandacht trekken, zoals Stadmedia dat voor haar opdrachtgevers doet. Dit hebben we gedaan in de vorm van grote titels met harde fonts, een herkenbaar kleurenpalet en een unieke vormentaal, direct gevormd uit het logo voor eenheid.

Blauw

HEX: #45A6C9

RGB: 69, 166, 201

CMYK: 66, 17, 0, 21

Beige

HEX: #E6D9CC

RGB: 230, 217, 204

CMYK: 0, 6, 11, 10

Zwart

HEX: #000000

RGB: 0, 0, 0

CMYK: 0, 0, 0, 0

Headings

Anton Black

Body tekst

Inter Regular

Concepten

Ideeën omzetten tot visuele voorbeelden

Website implementatie

Nadat de huisstijl definitief was, zijn we begonnen aan de realisatie van een nieuwe maatwerk website. We hebben de opgestelde brandguide nauwkeurig overgenomen en een website neergezet die het verhaal van Stadmedia sterk overbrengt.

Door de website op maat te bouwen, zijn er geen limiteringen in het doorvoeren van de huisstijl

Ook in beheerbaarheid is Stadmedia nu onafhankelijk door een uitgebreid ingericht WordPress CMS

Feedback

Onze nieuwe logo, branding en website door Mediabirds verzorgt. We zijn erg tevreden over hoe dit door hen is gerealiseerd. Een aanrader!

Bart de Boer | Eigenaar

Resultaat

We transformeerden een verouderde merkidentiteit naar een eigentijdse, coherente uitstraling. Het hoogtepunt was het zien van de positieve impact op Stadmedia, waaronder betere herkenning en klantaantrekking.

Yoepie Volgende project

Yoepie