Creatief en digitaal bureau Adviesgesprek aanvragen

Project

Huiselijk & Vertrouwd met Het Maanderzand

Klant

Het Maanderzand

Huiselijk & vertrouwd

Dat is Het Maanderzand. Deze organisatie van 300+ medewerkers is een begrip voor de zorg in de vallei. Het Maanderzand wil er door alle jaren heen graag voor haar cliënten zijn. Ten gevolge van een (chronische) ziekte en/of ouderdom hebben de mensen soms hulp nodig. Het Maanderzand doet er alles aan om te geven wat de cliënten nodig hebben om zo lang en fijn mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Als dat niet meer gaat, dan is het mogelijk om bij hun te komen wonen in een gemoedelijke, huiselijke en beschermde omgeving.


De opdracht

Er was behoefte aan de volgende stap in de online èn offline uitstraling van Het Maanderzand. De uitstraling lag niet meer in lijn met de waarden van Het Maanderzand en was niet meer van deze tijd. De taak was om een doordachte en pakkende rebranding neer te zetten en deze door te voeren in onder andere de website.

Start

We zijn met de mensen achter Het Maanderzand in gesprek gegaan om op een diepere laag te achterhalen waar het bedrijf voor staat. Met de juiste vragen en gesprekken konden we precies definiëren wie of wat Het Maanderzand nou precies is en wat de uitstraling is die daarbij past.

Branding

Merkherkenning door kleurenpalet en vormentaal

Het Maanderzand is huiselijk & vertrouwd. Dit willen we ook terug laten komen in de uitstraling. Er is gekozen voor warme en natuurlijke tinten die de omgeving en het vertrouwde gevoel moeten overbrengen. Ook de vormentaal is organisch en vloeiend. Dit straalt het menselijke aspect van de organisatie uit.

Met de organische vormentaal en natuurlijke kleuren hebben we gekozen voor strakke en professionele typografie om zo de juiste balans te vinden

Groen

HEX: #95934E

RGB: 149, 147, 78

CMYK: 0, 1, 48, 42

Paars

HEX: #856286

RGB: 148, 146, 77

CMYK: 0, 1, 48, 42

Beige

HEX: #FDF6EF

RGB: 253, 246, 239

CMYK: 0, 3, 6, 1

Headings

Elza Bold

Body tekst

Elza Regular

Kleurenpalet

Het Maanderzand is bezig met de realisatie van een nieuw thuis. In samenwerking met de architecten is er een uitgebreid kleurenpalet opgesteld, onderverdeeld in vier thema’s. Deze thema’s komen uit de omgeving en zullen door het nieuwe gebouw & de nieuwe huisstijl heen gevoerd worden.

Concepten

Concepten die ideeën omzetten tot visuele voorbeelden

Website implementatie

Nadat de huisstijl definitief was, zijn we begonnen aan de realisatie van een nieuwe maatwerk website. We hebben de opgestelde brandguide nauwkeurig overgenomen en een website neergezet die het verhaal en de waardes van Het Maanderzand sterk overbrengt.

Flexibiliteit en toegangbaarheid waren de twee belangrijkste pijlers bij de realisatie van de nieuwe website.

Dit is afgevangen door flexibele layouts te implementeren in de website. Zo kan Het Maanderzand zelf pagina’s aanmaken en beheren. Ook is er streng rekening gehouden met WCAG.

Feedback

Na oriëntatie voor Mediabirds gekozen en geen seconde spijt van! . De gesprekken liepen prettig, ze hadden zich verdiept in onze organisatie. Met als resultaat een zeer mooi logo en een nieuwe website die uitstraalt waar we voor staan. De lijntjes zijn kort waardoor er snel werd gereageerd.

Ilse Herikhuisen | Adviseur Beleid & Ondersteuning

Door de site te bouwen als multi-site kan Het Maanderzand eenvoudig en efficient zowel de hoofdsite als de werken-bij site beheren vanuit één omgeving

Door het CMS zo uitgebreid en slim mogelijk in te richten kan Het Maanderzand onafhankelijk eenvoudig alles beheren naar wens

Resultaat

We transformeerden een verouderde merkidentiteit naar een eigentijdse, coherente uitstraling. Het hoogtepunt was het zien van de positieve impact op Het Maanderzand, waaronder betere herkenning,  klant aantrekking, personeels aantrekking èn toegankelijkheid.

Gelderhorst Volgende project

Gelderhorst