Creatief en digitaal bureau Adviesgesprek aanvragen

Project

Transformatie? Het begint met mensen

Klant

Digital Shapers

Digitally Yours

Digital Shapers werkt elke dag aan een toekomst waarin digitale technologie en mensen het beste in elkaar naar boven halen. Door technologie te omarmen, kunnen er grootse dingen bereikt worden. Hoe? Door bedrijven te helpen met de digitale transformatie, van inspiratie en activering tot realisatie.


De opdracht

Er was behoefte aan de volgende stap in de online uitstraling van Digital Shapers. Er was geen ├Ęcht gevoel in alle uittingen en alles voelde te generiek. De taak was om een doordachte en pakkende rebranding neer te zetten en deze door te voeren in onder andere de website.

Start

We zijn met de mensen achter Digital Shapers in gesprek gegaan om op een diepere laag te achterhalen waar het bedrijf voor staat. Met de juiste vragen en gesprekken konden we precies defini├źren wie of wat Digital Shapers nou precies is en wat de uitstraling is die daarbij past.

Branding

Merkherkenning door kleurverlopen & shapes

Digital Shapers werkt met digitalisering en mensen. Dit willen we ook direct terug laten komen in de uitstraling. Er is gekozen voor kleurverlopen met kleuren die emotie oproepen. Dit vormt het menselijke aspect van de uitstraling. De tegenhanger komt vooral terug in de vormentaal van de huisstijl, met strakke lijnen en vormen.

De gekozen typografie├źn stralen digital uit, maar zijn vooral duidelijk en zelfverzekerd.

Kleurverloop

#AF375C | #174067 | #0F1C6C

175, 55, 91 | 23, 64, 103 | 15, 27, 108

0, 69, 48, 31 | 78, 38, 0, 60 | 86, 75, 0, 58

Zwart

HEX: #212529

RGB: 33, 37, 41;

CMYK: 20, 10, 0, 84

Wit

HEX: #f7f8ff

RGB: 247, 248, 255

CMYK: 3, 3, 0, 0

Headings

Roc Grotesk Bold

Body tekst

Roc Grotesk Regular

Concepten

Concepten die een idee omzetten tot visuele voorbeelden

Website implementatie

Nadat de huisstijl definitief werd, zijn we begonnen aan de ontwikkeling van een nieuwe maatwerk website. We hebben de opgestelde brandguide nauwkeurig overgenomen en een website neergezet die het verhaal van Digital Shapers sterk overbrengt.

Door de website op maat te bouwen, zijn er geen limiteringen in het doorvoeren van de huisstijl

Ook in beheerbaarheid is Digital Shapers nu onafhankelijk door een uitgebreid ingericht WordPress CMS

Resultaat

We transformeerden een verouderde merkidentiteit naar een eigentijdse uitstraling. Het hoogtepunt was het zien van de positieve impact op Digital Shapers, waaronder betere herkenning en een groei in het aantal kwalitatieve leads.

Alsys International Volgende project

Alsys International