Hoe krijg ik mijn website hoger in Google? Dat is een vraag die wij geregeld krijgen. Niet iedereen weet hoe de zoekmachine werkt, sterker nog eigenlijk weet niemand het precies. Neem bijvoorbeeld Google. Zij publiceren jammer genoeg geen tips of tricks waaruit jij kan halen wat effectief is. Wel weten we door de jaren heen wat werkt en wat niet. Want wees nou eerlijk: iedereen wilt toch bovenaan in de zoekresultaten staan? Wanneer je een goede ranking in Google weet te bemachtigen, komen bezoekers op organische wijze bij jou terecht. En dat wil je! Hoe je jouw website bovenaan in Google krijgt? Dat lees je in deze blog.
Zit jouw website technisch goed in elkaar?
Je kan nog zo je best doen om hoog in de zoekmachine te komen, maar als je website technisch gezien niet goed in elkaar zit en er mist structuur, dan blijven de bezoekers weg. Het is belangrijk om te kijken naar de gebruikerservaring (UX/UI). Een optimale gebruikerservaring zorgt voor meer time-on-page, een laag bouncepercentage en het zorgt er uiteindelijk ook voor dat je beter in Google scoort.
Belangrijk om te bepalen op welke zoektermen je gevonden wilt worden
Voordat je gaat beginnen met het optimaliseren van je website is het belangrijk te bepalen op welke zoektermen je gevonden wilt worden in Google (of een andere zoekmachine). Je wilt natuurlijk hoog ranken op zoektermen waar veel op wordt gezocht en die aansluiten op jouw business. En dat is zo makkelijk nog niet. Het is namelijk lastig zoekwoorden te vinden die aan beide eisen voldoen. Hiervoor gebruiken wij betaalde tools voor, maar dit kan je tot op zekere hoogte ook zelf doen met bijvoorbeeld tools als Keyword Tool van Google Ads. Daarmee kom je al een heel eind.
Ranking factoren van Google
Om echt bovenaan in de zoekresultaten terecht te komen, moet je volgens Google aan een aantal punten voldoen. Zo hanteert Google tientallen ranking factoren. Deze bepalen samengevoegd op welke ranking jij terecht komt met je website. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld: laadtijd, structuur, backlinks, responsive ontwerp, keyword optimalisatie, beveiliging en search intent. Ieder jaar worden deze factoren opnieuw gepubliceerd met daarin aanpassingen. Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van de zoekmachine(s).
Zoekmachineoptimalisatie uit laten voeren door experts
Tot op zekere hoogte is het te doen om je website zelf te optimaliseren. Maar is dat wel verstandig? Om SEO helemaal onder de knie te krijgen, zal je mega veel tijd moeten investeren die je waarschijnlijk niet hebt. Wij denken dat het daarom verstandig is om je website te optimaliseren en hoger in Google te laten ranken uit te besteden. Binnen SEO kan er nogal wat fout gaan en in veel gevallen is dat moeilijk te herstellen. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?