Hosting

Een snelle website is van belang voor de vindbaarheid van je website in de zoekmachine en de gebruikerservaring van je bezoekers. De page-speed is dus ook van belang voor je conversieratio. Met onze hosting zorgen we ervoor dat jouw website in de lucht blijft en altijd veilig is voor sitebezoekers.

Cases Contact
Hosting illustratie

Houd je website 24/7 beschikbaar voor bezoekers

Met het hosten bij Mediabirds wordt je website standaard voorzien van een SSL-certificaat, zodat de gegevens van jouw klanten altijd veilig worden verstuurd. Afhankelijk van de grootte van je website of webshop en het aantal maandelijkse bezoekers, zal je de keuze moeten maken tussen verschillende hosting, namelijk: shared, VPS of op een dedicated server.

Cloud met medewerkers
Hosting statistieken

Shared hosting

Als je jouw website online wilt zetten, dan heb je dus een hostingpakket nodig. Een van de mogelijkheden is om te kiezen voor shared hosting. Maar wat houdt dit precies in? Bij shared hosting van Mediabirds deel je de volledige capaciteit van de webserver met andere mensen. Je krijgt dan een deel van deze capaciteit tot je beschikking. De capaciteit die overblijft wordt gebruikt door andere bedrijven met andere webwinkels en websites. Shared hosting wordt voornamelijk gekozen voor websites die niet zo groot zijn. 

Hosten met VPS

Als je jouw website gaat hosten met VPS dan heeft dit als voordeel dat je meer controle hebt over het hosten dan bij shared hosting. Bij het hosten met Virtual Private Server (VPS) wordt een fysieke server opgedeeld in kleinere virtuele servers. Je hebt je eigen ruimte op de server die je nog steeds wel deelt met andere mensen. Hosting met VPS gaat een stapje verder dan shared hosting. Het voordeel bij VPS is dat je je pakket gemakkelijk kunt aanpassen, bijvoorbeeld als je bezoekersaantallen flink variëren per periode. 

Hosting pakket samenstellen
Hosting onderhouden medewerker

Dedicated hosting

Bij het hosten via een dedicated server zijn er nog meer mogelijkheden. Maar wat zijn de voordelen van dedicated hosting? Je krijgt een fysieke server die helemaal van jou alleen is. Deze server hoef je dus met niemand te delen en je kan hem helemaal naar wens inrichten. Als je een zware of grote website of webwinkel hebt, dan is deze vorm van hosting aan te raden. Je hebt namelijk meer rekenkracht tot je beschikking en geen last van andere mensen. Logischerwijs komt er wel meer onderhoud bij deze vorm kijken. 

Welke soort hosting past bij mijn website?

Er is nogal een verschil tussen shared hosten, VPS en een dedicated server. Met ruime ervaring voorzien we je graag van de optimale performance, veiligheid en support. Om je te adviseren welke soort het beste schikt voor jouw website, nodigen we je graag uit bij ons op kantoor in Amsterdam. We zullen dan onder andere bespreken wat je wilt bereiken met je website, hoe je website is gebouwd en hoeveel bezoekers je verwacht. 

Mogelijkheden bespreken? Neem contact op!

Soorten hosting met medewerker

Benieuwd naar de mogelijkheden van hosting?