Project

Theater is een medicijn dat geen dokter voor kan schrijven

Client

Stichting Gilat

Website

gilat.nl

Stichting Gilat verzorgt interactief kindertheater in academische kinderziekenhuizen

Met interactieve theatervoorstellingen in academische kinderziekenhuizen beleven de ziekste kinderen binnen ons Koninkrijk momenten van afleiding, plezier, ontspanning en worden zij cultureel en educatief uitgedaagd.

De interactieve theatershows van Stichting Gilat halen zieke kinderen letterlijk uit hun sociale isolement en uit de vaak steriele ziekenhuiskamer. Kinderen verheugen zich op wat komen gaat (zij krijgen vooraf een echte toegangskaart) en beleven iets fantasievols waardoor de realiteit van ziekte en pijn tijdelijk verdwijnen.


De opdracht

De taak was om een nieuwe versie van de site te ontwerpen die visueel aantrekkelijker en vriendelijker was, consistent met de nieuwe visuele identiteit die een nieuw moment markeert voor de organisatie.

De oplossing

Om het probleem op te lossen, hebben we een grondige herziening van de website uitgevoerd. We begonnen met een fris en eigentijds ontwerp dat naadloos aansloot bij de nieuwe visuele identiteit van Stichting Gilat.

Branding

Merkherkenning door kleur & vormentaal

Stichting Gilat heeft een speelse uitstraling gefocust op de kinderen waarvoor ze actief is. De speelse uitstraling hebben we gegoten in een professioneel ontwerp die duidelijk weergeeft wie & wat Stichting Gilat is, zonder chaotisch of onduidelijk over te komen.

In combinatie met het drukke en uitgesproken kleurenpalet zijn er duidelijke en harde typografieën gekozen

Rood

HEX: #FC6262

RGB: 252, 98, 98

CMYK: 0, 61, 61, 1

Geel

HEX: #F9CD15

RGB: 249, 203, 21

CMYK: 0, 18, 92, 2

Groen

HEX: #50E2AC

RGB: 80, 226, 172

CMYK: 65, 0, 24, 11

Blauw

HEX: #5B66EE

RGB: 91, 101, 238

CMYK: 62, 58, 0, 7

Paars

HEX: #A11CA1

RGB: 161, 28, 161

CMYK: 0, 83, 0, 37

Zwart

HEX: #000000

RGB: 0, 0, 0

CMYK: 0, 0, 0, 100

Headings

FatFrank Bold

Body tekst

Komet Regular

Website implementatie

Een speels en uitnodigend ontwerp

Feedback

Wij zijn zeer tevreden klant. Zeer pro- actief team, brengen processen en betalingen helder in kaart en zijn op de hoogte van trends- en ontwikkelingen.

Marleen Niesink | Fondsenwerving en relatiebeheer

Resultaat

We transformeerden een verouderde merkidentiteit naar een eigentijdse uitstraling. Het hoogtepunt was het zien van de positieve impact op Stichting Gilat, waaronder  sterkere fondsen werving en een groei in donaties.

Het Maanderzand Next project

Het Maanderzand