Let's talk!
Scroll
Slide

UI Design

Het zichtbare ontwerp van de website

background raster

Waar een User Experience design zich voornamelijk bezighoudt met de gebruiksvriendelijkheid aan de achterkant, is een User Interface design het zichtbare ontwerp van de website. Onze designers zorgen er met UI voor dat de uitstraling van jouw organisatie aansluit op de behoefte van je bezoekers.

De User Interface

Het User Interface design wordt ook wel het digitale likje verf genoemd. In feiten is de UI van een website het contactpunt tussen de aangeboden diensten en producten en de potentiële klant die daar meer over te weten wil komen. Bij Mediabirds vinden we dat een goede interface prikkelend is, de aandacht vasthoudt en de bezoeker verleidt om actie te ondernemen. Dit kan bijvoorbeeld bepaalde lettergrootte zijn van een tekst, een button of een animatie in de website. Uiteraard moet dit aansluiten bij jouw organisatie.

Hoe wij UI inzetten

Met UI richten we ons specifiek op de interface om zo een betere gebruikerservaring te realiseren. Zo voeren onze UI-designers kleine aanpassingen door die uiteindelijk een groot verschil maken. We leggen de focus op het functioneren van alle elementen in de gebruikersomgeving en op de website en zorgen daarbij voor een uitstraling die aansluit bij de organisatie.

UX of UI design laten maken

Het ontwerp van je website (UX/UI) communiceert met het onbewuste van de gebruiker. Dit is dan ook waar wij denken dat designs zich onderscheiden van elkaar. Bij Mediabirds zien we het UX en UI design daarom als het begin van een succesvolle website.

Benieuwd naar het branding proces?

Een nieuwe huisstijl ontwikkelen

Voordat we beginnen met het ontwikkelen van een webdesign ontwikkelen we in veel gevallen de branding. We doen een brand scan, positioneren de organisatie en ontwikkelen een toekomstbestendige strategie. Vervolgens vertalen we de identiteit van de organisatie naar het visuele.

Branding
Branding animatie