Let's talk!
Scroll
Slide

Next.js

Voor maatwerk weboplossingen zonder limiteringen

background raster

Als je online een platform wilt neerzetten, dan kijk je voor optimale performance naar een webapplicatie die wordt gebouwd met Next.js. Wanneer je een maatwerk webapplicatie laat realiseren dan is werkelijk alles mogelijk. Hierbij moet je denken aan portalen, dashboards en custom koppelingen. Next.js is in dit geval hoogstwaarschijnlijk de oplossing waar je naar op zoek bent.

Inventariseren

Bij webapplicaties is het extreem belangrijk om te weten wat er precies gerealiseerd moet worden. Wat is nou eigenlijk de vraag? Welk doel schuilt achter deze vraag en wat is er nodig om dit doel te halen. Als deze vragen beantwoord worden dan kunnen we het concreet maken met functionaliteiten die in de webapplicatie moeten komen. Zo werken we naar een plan van aanpak toe met daarin doelstellingen, functionaliteiten, sprints en de bijbehorende investering.

Frontend in Next.js

De voorkant van de webapplicaties die Mediabirds realiseert is gebouwd met het frontend-framework genaamd Next.JS. Met deze vooroploper zijn de grootste applicaties ontwikkeld zoals bijvoorbeeld Netflix, TikTok en Nike. Deze webapplicaties brengen veel voordelen met zich mee. Zo is alles compleet op maat gebouwd en zijn er geen beperkingen of kosten voor software van derden. Het eindresultaat is een extreem snelle webapplicatie die schaalbaar is, precies doet wat aansluit op jouw wensen en veel verwerking aankan.

Webapplicatie beheren

Uiteraard wil jij als eigenaar de webapplicatie wel kunnen beheren. Denk bijvoorbeeld aan de gebruikers, het aanbod, data, evenementen of andere content. Hiervoor gebruiken we bij Mediabirds het grootste vooroplopende Open Source CMS (content management system), genaamd Strapi. Dit CMS is net zoals de voorkant volledig op maat gebouwd. Hierdoor zijn de mogelijkheden echt oneindig. Het Strapi CMS is kortom bedoeld om de beheerder van de webapplicatie zo eenvoudig mogelijk alles te laten beheren.

Next.js & Strapi

De combinatie tussen Next.js en Strapi zorgt voor een erg snelle webapplicatie die enorm schaalbaar en flexibel is. Dit is handig voor de doorontwikkelingen in de volgende fases. Een ander groot voordeel van deze combinatie is dat de voorkant (Next.js) en de achterkant (Strapi) los van elkaar staan. De voorkant kan als het ware communiceren met de achterkant en zo de juiste data laten zien. Dit betekent ook dat meerdere voorkanten kunnen communiceren met dezelfde achterkant. Mocht je ooit naast je webapplicatie ook andere platformen laten communiceren met je CMS, dan is daar alles in mogelijk.

Geoptimaliseerd voor de zoekmachine

Een vraag die we vaak krijgen bij webapplicaties: “Hoe SEO vriendelijk zijn webapplicaties?”. Deze vraag is ook terecht aangezien dit vaak een uitdaging is bij webapplicaties realiseren. Echter heeft Next.js hier absoluut geen problemen mee. SEO-technisch scoren de Next.js applicaties uitstekend en kunnen de zoekmachines (bijvoorbeeld Google) de applicatie goed indexeren. Dit resulteert in goede posities in de zoekmachine. Uiteraard zijn de applicaties ook enorm snel. Wat betreft sitesnelheid en performance zit het wel goed bij webapplicaties.

Waarom kiezen voor een Next.js X Strapi oplossing?

Zowel Next.js als Strapi zijn vooroplopers als het gaat om (web)applicaties; veel grote organisaties zoals Porsche, Toyota en Nike werken hiermee. Waarom? Omdat zowel de frontend als backend schaalbaar zijn en perfect met elkaar kunnen samenwerken. Ook als webbureau hebben wij veel plezier in het werken met deze combinatie. Simpelweg omdat het ontwikkelen met Next.js en Strapi goed doordacht is en de kwaliteit ongeëvenaard is.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Next.js?

We sparren er graag over

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van Next.js? Of ben je benieuwd of combinatie van Strapi en Next.js de beste oplossing is voor jouw website of webapplicatie? Als full-service webbureau gaan we graag het gesprek met je aan.

Plan een kennismaking
Niels