Let's talk!
Scroll
Slide

Logo en huisstijl

Een visuele vertaling van de brand identity

background raster

Je wilt een logo en huisstijl laten maken: waar let je op om te voorkomen dat het een dertien-in-een-dozijn wordt? Wij begrijpen dat jij op zoek bent naar iets anders, maar dat je misschien niet precies onder woorden kunt brengen wat dat moet zijn. Sterker nog, we zouden verbaasd zijn als je dat tot in detail kon uitleggen. Dan had je het in principe alleen nog hoeven tekenen, dus zou je ons waarschijnlijk niet inschakelen. In plaats daarvan leren we jou graag beter kennen. En daarmee bedoelen we jouw product, merk of bedrijf. Pas als we elkaar goed begrijpen lukt het om de eerste schetsen te maken, die uiteindelijk zullen leiden tot een logo en huisstijl. We realiseren een totaalplaatje dat professioneel overkomt, herkenbaar is en bovendien onderscheidend is ten opzichte van anderen in jouw markt.

Wij willen graag weten wie jij bent

Voordat je een logo en huisstijl kunt laten maken is het belangrijk dat we goed begrijpen wie jij bent en waar je voor staat. Pas als we jouw product, merk of bedrijf begrijpen kunnen we daarmee aan de slag.

Binnen onze aanpak starten we daarom met een kickoff. Die gebruiken we om elkaar beter te leren kennen, de wensen te bespreken en in de praktijk te ervaren of er een klik is.

Net als bij een webdesign willen we zoveel mogelijk weten van wat je belangrijk vindt. Welke keuzes zou jouw product, merk of bedrijf maken? En wat past er aan de andere kant juist helemaal niet bij? Vanuit die informatie krijgen we een beter beeld van hoe het logo en de huisstijl eruit moeten gaan zien. 

Professioneel, herkenbaar en onderscheidend

De precieze stijl waarin we ontwerpen stemmen we natuurlijk met je af. Op die manier wordt het een ‘eigen’ logo en huisstijl, die precies past bij wat jouw bedrijf al jaren uitstraalt of waarmee je de wereld wilt gaan veroveren. Dat neemt niet weg dat we standaard uitgaan van drie belangrijke uitgangspunten:

  • Professioneel
    Een logo en huisstijl moeten wat ons betreft professioneel ogen. Het straalt kwaliteit uit, waarmee je in één oogopslag overbrengt dat je een serieuze partij bent voor de klanten die je wilt aanspreken. 
  • Herkenbaar
    Heel belangrijk is een goede herkenbaarheid. Als klanten het logo en de huisstijl een paar keer hebben gezien gaat dat vertrouwd voelen. Dat betekent dat het makkelijker wordt om te blijven verkopen. 
  • Onderscheidend 
    Ten slotte zoek je waarschijnlijk een logo en huisstijl die onderscheidend zijn. Je wilt anders zijn dan de rest, bijvoorbeeld om op te vallen in een drukke winkelstraat of ten opzichte van andere (online) aanbieders.

Logo en huisstijl laten maken

Wil je een logo en huisstijl laten maken? Wij weten wat erbij komt kijken en gaan graag met je in gesprek. Zo leren we je beter kennen. Dat is voor ons een belangrijk uitgangspunt om voor jou aan de slag te gaan.

Wil je een logo en huisstijl laten maken of heb je nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 020 244 53 04, stuur ons een e-mail naar hello@mediabirds.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met je op.

Word jij onze nieuwe versterking?

We zijn op zoek naar jou!

Als creatief en digitaal bureau in Amsterdam en Ede zijn we hard aan het groeien. Om deze groei bij te benen zijn we op zoek naar een aantal versterkingen. Wil jij werken voor grote internationale opdrachtgevers in een jong en enthousiast team van professionals? Neem dan een kijkje op de werken bij pagina. Wellicht staat er een vacature voor jou tussen.

Werken bij
Job webdesigner