Let's talk!
Scroll
Slide

Brand scan

Een scan om tot je brand te komen

background raster

De eerste stap van de samenwerking is altijd de brand scan. Hierin proberen we de merkidentiteit van de organisatie te achterhalen om het merk vervolgens te karakteriseren. Op deze manier hebben we een helder beeld van de organisatie. Vervolgens kunnen we hier onder andere de tone-of-voice op afstemmen. Wij geloven dat mensen de organisatie vormen. Logischerwijs moet de branding daarom een weerspiegeling zijn van de mensen die de organisatie vormen.

Merkidentiteit bepalen

Een goede merkidentiteit is herkenbaar en consistent. Het is belangrijk om duidelijk te hebben wat dit voor jouw organisatie is. Hiermee kan je klanten overtuigen en overhalen waarom zij jouw product of dienst moeten aanschaffen. Wanneer je geen idee hebt waar de organisatie voor staat of hoe je jezelf in de markt zet, dan heeft het weinig zin een huisstijl te ontwerpen. De ‘waarom’ is in onze ogen het allerbelangrijkste. We gebruiken hier bijvoorbeeld de Cirkel van Sinek voor.

Om te achterhalen welke mensen er achter de organisatie zitten interviewen we de medewerkers los van elkaar. We brengen hun rollen in het team in kaart en kijken wat voor persoonlijkheden er aanwezig zijn. Dit doen we aan de hand van de Belbin theorie. Dit model gaat er vanuit dat er verschillende teamrollen in een team de kans op succes verhogen. De verschillende teamrollen van Belbin zeggen iets over de manier van werken van de organisatie. Ook laat het zien welke karakters er aanwezig zijn.

De organisatie karakteriseren

Nadat we duidelijk hebben waarom de organisatie doet wat ze aan het doen zijn, is de volgende taak deze waarom zichtbaar maken. Nadat deze waarom zichtbaar is wil je deze herkenbaarheid natuurlijk voor de lange termijn zichtbaar houden. Hier gebruiken we de 12 Archetypen van de Zwitserse psycholoog Carl Jung voor. De brand archetypen worden ingezet om organisaties en merken te karakteriseren.

Een feit is dat mensen beslissingen maken op basis van emoties. Dit doen we omdat we erbij willen horen en behoefte hebben aan veiligheid. De ene keer kiezen we voor veiligheid, de andere keer voor avontuur. Ook de manier om een boodschap over te brengen kan op verschillende manieren. Zo doet de een dat op humoristische wijze, terwijl de ander dit op een magische manier doet. Door een karakter te koppelen aan de organisatie is het duidelijk hoe jouw organisatie zich wil profileren, zowel naar buiten toe als intern. De archetypen geven inzicht in de klantbehoeften, wat mensen beweegt en wat ze motiveert. Vervolgens kan er op basis van deze informatie gestuurd worden in de communicatie, zodat jij echt klanten aantrekt die passen bij het merk. Een groot voordeel hiervan is dat klanten langer loyaal blijven. Wij noemen het ook wel de basis van de groei van je organisatie.

Nieuwe website laten maken?

Bereken de kosten

Ben je benieuwd aan wat voor een investering je zou moeten denken voor het laten ontwikkelen van een website? We hebben een tool ontwikkeld waarmee je snel een indicatie in je mailbox ontvangt.

Website kosten berekenen
mediabirds-kantoor