Let's talk!
Scroll
Slide

WooCommerce: wat is het?

Eén van de meest populaire software voor webshops

background raster

WooCommerce is één van de meest populaire systemen voor webshops. Het is een webshop plugin speciaal voor WordPress en wereldwijd miljoenen keer gedownload. Met de gratis te downloaden plugin kan vrijwel iedereen een simpele webshop bouwen. We vertellen je in deze blog alles over de plugin die ook wij regelmatig gebruiken. 

Wat is WooCommerce?

Ben jij een beetje bekend met website termen of misschien wel werkzaam in de digitale wereld? Dan is WooCommerce geen onbekend begrip voor jou! Maar wat is het eigenlijk en welke mogelijkheden biedt het? WooCommerce is een plugin voor WordPress waarmee het bouwen van een webshop eenvoudig wordt. Ook voor webdesigners is het ideaal, want de software kent nauwelijks beperkingen. Bovendien is het niet zomaar een plugin: het is veruit de meest gedownloade plugin voor webshops binnen WordPress. Zo draaien er meer dan 5 miljoen webshops op deze plugin. 

Betalingsmogelijkheden 

Als je een webshop bouwt wil je dat klanten op een manier kunnen betalen die voor hen handig is. Zo gebruiken veel Nederlanders iDeal en gebruiken ze in Duitsland veel after-pay-mogelijkheden zoals Klarna. In Engeland betalen de mensen voornamelijk met PayPal en in Amerika kunnen ze zich geen betalingen voorstellen zonder creditcard. Door de vele mogelijkheden met onder andere integratie van Mollie, is dit met slechts een aantal drukken op de knop mogelijk. De volgende betalingsmogelijkheden biedt de software: 

  • iDeal
  • Paypal 
  • Creditcard
  • Klarna
  • Afterpay
  • SEPA-incasso (wordt door Mediabirds gebruikt voor hosting- en onderhoudsabonnementen)
  • Bitcoins 
  • Acceptgiro 
  • Bankoverschrift 
  • Tikkie  

WooCommerce extensies  

Ook heeft WooCommerce veel (betaalde) themes en plugins ontwikkeld als uitbreiding van je webshop. Denk bijvoorbeeld aan plugins die automatisch facturen genereren, een support desk geïntegreerd heeft in je betaalomgeving en een nieuwsbriefaanmelding. Zoals WooCommerce zelf aangeeft: de mogelijkheden zijn eindeloos. Doordat de software net als WordPress open source is, is de beveiliging en stabiliteit ongeëvenaard. Je kan het jezelf zo gek nog niet verzinnen of iemand heeft er wel iets voor bedacht. Bekijk alle extensies in de WooCommerce store

Gebruiksvriendelijkheid 

Zoals je vast weet staat WordPress bekend om zijn gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS). Over het algemeen zijn gebruikers positief over de integratie van WooCommerce. Zo is het mogelijk om de welbekende Yoast plugin te gerbuiken in combinatie met de plugin. Dat is wel zo handig voor het verbeteren van je organische positie in de zoekmachine. De installatie is eenvoudig, waarna het meeste voor zichzelf spreekt. Ook voor webdesign bureaus en webdesigners is dit een systeem waar zij op kunnen vertrouwen. 

WooCommerce webshop laten maken in Amsterdam

Ben je na het lezen van deze blog overtuigd dat je een webshop wil starten in WordPress en heb je eigenlijk wat hulp hierbij nodig? Of heb je een bestaande webshop en wil je meer conversie genereren? Neem dan contact met Mediabirds op. Wij zijn de beste en (vooral) leukste WooCommerce specialist van Amsterdam.