Als het gaat om de beveiliging van je WordPress-website, dan is er veel wat je kan doen om te voorkomen dat je website slachtoffer wordt van hackers. Je wilt te allen tijde voorkomen dat je website wordt gehackt. Om dat te voorkomen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
Maatwerk websites zijn het veiligst
Wanneer je een maatwerk website laat maken, dan wordt de hele website speciaal voor jou gebouwd. De HTML-code en de opbouw van de website is speciaal gemaakt voor de functionaliteiten en het design dat jij wilt. Wanneer je kiest voor een website die gebouwd is in een thema of met een builder, dan krijg je een standaard website waarin jouw content wordt gevuld. Ook kan je dan kiezen welke van de functionaliteiten van dat thema jij wilt gebruiken. Je zal dus ongebruikte functionaliteiten in je website hebben. Deze ongebruikte scripts staan dus ook in de code. En dat zorgt er, naast dat je website langzamer is, ook voor dat er meer scripts zijn om gehackt te worden. Scripts maken een website onveilig, omdat ze gevoelig zijn voor hackers.
Op een open-source platform als WordPress zijn wereldwijd gigantisch veel gebruikers. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Echter zorgt zoveel gebruikers ook voor veel hackers. Daarom is het aan te raden om het aantal scripts te beperken. Deze scripts beperk je enkel optimaal door je website op maat te (laten) bouwen. Dus wil je jouw website optimaal beveiligd hebben, dan is de eerste stap om je website op maat te laten bouwen.
Kies voor veilige hosting
De beveiliging van je website kan alleen goed zijn als je deze ook op een veilige plek laat hosten. Je kan ervoor kiezen om je hosting uit te besteden, maar je kan er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Enige technische kennis is niet overbodig als je ervoor kiest om de hosting zelf te beheren! Heel belangrijk is dat je kiest voor een betrouwbare hostingpartner.
Verder is een SSL-certificaat een echte must. Dit zorgt ervoor dat er een beveiligde laag wordt geplaatst tussen een server en een internetbrowser. Een SSL-certificaat kan je bij de meeste hostingpartijen zelf eenvoudig aanvragen. Nadat je dit hebt gedaan zal je URL ook beginnen met HTTPS in plaats van het eerdere HTTP-protocool.
Premium plug-ins voor beveiliging
Om de beveiliging van je website te garanderen heb je plug-ins nodig voor je beveiliging. Zo raden wij in ieder geval altijd Wordfence Security aan. Wordfence Security is misschien wel de meest populaire WordPress-beveiligingsplug-in. De plug-in combineert krachtige beveiligingstools, zoals hulpmiddelen om het beveiligingsproces te beveiligen. Ook heeft de tool de mogelijkheid om je website na een beveiligingsincident (wat eigenlijk onmogelijk is) te herstellen. Bovendien geeft Wordfence je inzicht in trends van je traffic en hackpogingen.
Het nadeel van het gebruiken van plug-ins in het algemeen is dat je ze moet updaten en onderhouden. Daarom is het aan te raden om het onderhoud van je beveiligingsplug-ins aan je websitebouwer uit te besteden. Dat zorgt ervoor dat je zeker weet dat je plug-in altijd up-to-date zijn, waarmee je de kans om gehackt te worden kleiner maakt.
Het beveiligen van je website
Als je ervoor kiest om je website op maat te laten maken, samen te werken met een betrouwbare hostingpartner en kiest voor Wordfence Security als beveiligingsplug-in, dan beperk je de kans om gehackt te worden gigantisch. Ben je benieuwd wat voor opties er verder zijn om jouw WordPress-website optimaal te beveiligen? We vertellen je het in een volgende blog.